2014. november 17., hétfő

Sörcsengők kocsmákba, partikra

Sörcsengők a németektől - üzleti ötlet

Fotók, szövegek a hivatkozott webboltokból

1) Egy német cég ún. sörcsengőt árul webboltjában, amellyel kocsmában vagy bárhol csengetni lehet, ha valaki még kér sört, és nem kell figyelni arra hogy a pincér észrevette-e a szomjas vendég integetését, és hallotta-e a szóban elmotyogott kérést.


Ha valaki egyszer csönget, akkor még egy sört kér, ha kettőt, akkor az asztalnál ülők több sört kérnek. A csengő mérete 13 x 7 cm. A csengőt a német cég 3.90 euróért árulja itt: http://www.styleon.de/neuheiten/tischglocke_bier_rot.html?td=AdB

2) A másik fajta sörcsengő olyan mint a biciklicsengő, és „Szeretem a sört” feliratos korsó fogójára szerelve kapható korsóval együtt. Ha a korsó üres, a vendég csenget.

Ez a sörcsengő 11.50 euróért kapható itt: http://www.desaster.com

Német önkormányzati ötlet - vállalkozás

Szöveg forrás: hivatkozott Spiegel cikk
Fotó: német önkormányzat weblapja


Volt NDK-s falu kátyúkat árul - német önkormányzati vállalkozás


A volt NDK-béli Niederzimmer önkormányzatának nem volt pénze az önkormányzati utak kátyúinak betömésére, ezért a polgármester különös akciót hirdetett: a kátyúkat darabonként 50 euróért árulta és árulja, és aki befizetett 50 eurót az önkormányzat számlájára, annak az adományozó cégnek vagy magánszemélynek emlékplakkettet készítenek, amelyet egy emlékkőszerű aszfalt-darabon állítanak ki (ld. felső fotó), így mindenki láthatja az adakozók nevét. Az akció viccesnek szánt mottója az volt, hogy „Ide kátrány kell”! (csak persze nem cigarettakátrány)