2017. november 25., szombat

Privát ápolóotthon, mint pénzteremtési ötlet

SZOLGÁLTATÁS MUNKÁBA JÁRÓ ANYUKÁKNAK - BETEG GYEREKEKNEK


Sok dolgozó nőnek óriási gondot okoz, ha a gyerek hirtelen megbetegszik, orvoshoz is el kell vinni, és egész nap vagy még másnap is otthon kell maradni vele.

Egy amerikai egészségügyi szakember, aki korábban tapasztalatot szerzett egy klinika menedzselésében, úgy látta, hogy óriási a kereslet egy olyan magán ápolóotthonra, ahova az anyák beadhatják beteg gyereküket, és ahol a gyerekek orvosságot, orvosi és szakápolói ellátást kapnak.
 
Ezért létesített egy 20 ágyas privát ápolóotthont, ahova a gyereket reggel be lehet adni, és este vagy 2-3 nap múlva el lehet vinni.

A gyerekek megbetegedése és az anyák távolmaradása miatt éves átlagban óriás kár éri a munkaadókat, ezért, mivel ez a "kiskórház modell" nagyon bevált, egyre több amerikai állam képviselői jönnek e kisvállalkozást tanulmányozni.

Itt a gyerekeknek felírják az orvosságot, ellátják őket, és a számlát a betegbiztosítónak küldik, mintha az anyuka ment volna orvoshoz a gyerekkel. Napi 10 dollár regisztrációs díjat is kell fizetni minden gyerek után. A legtöbb gyereket azért hozzák be, mert lázas, folyik az orra, köhög, megfázott, hány, enyhe fertőző betegsége van, és vigyáznak hogy a gyerekek ne játszhassanak egymással, hogy ne kapják el a fertőző betegségeket egymástól.