2017. április 9., vasárnap

Tarzan kalandparkok építése

Kalandipari vállalkozás (Tarzan attrakciók szolgáltatása)
Az utóbbi években egy vidéki amerikai fiú, nagy sikerrel lelkesíti a világ fiataljait, vállalkozóit különös üzleti ajánlatával.
Mivel 15 évesen egyetlen szórakozása az volt, hogy kertjükben két fa közé nagy magasságban kábelt feszített ki és azon csúszkált egy csigával, hamar rájött, hogy milyen sokféleképpen lehet csigával kábelen csúszkálni: pl. ülve, lógva, hason, háton, stb. Mindegyik fajta csúszkáláshoz óriási szakértelemmel kell a kábelt vágni, rögzíteni, a kellékeket, pl. karabinereket, csigákat, felfüggesztő alkalmasságokat összeválogatni, vagy ahol nincs megfelelő két fa, ott nagyon speciális szakértelemmel kell kábeltartó póznákat találni és leverni a földbe. A fiú óriási tapasztalattal különböző szerszám-és kellékcsomagokat állított össze mindegyik csúszkálási módhoz, és ezeket árulni kezdte az Interneten részletes installációs leírással, amihez blogot is vezet. 
Nemcsak az USA, hanem a világ számos más országából is jelentkeztek fiatal vállalkozók, hogy országukban és lakóhelyükön ők is szeretnének kalandcsúszdákat létesíteni a lakosság számára akár helyi erdőkben, vagy pl. folyók felett olyan helyeken, ahol semmilyen más attrakció nincs a turisták és