2017. augusztus 20., vasárnap

Kartonból készült, hordozható illemhely

ANGLIAI PÉNZTEREMTŐ VÁLLALKOZÓI ÖTLET
Gyakran előfordul, hogy különböző rendezvények alkalmával, melyeken az utóbbi időben egyre többször részt veszünk, hirtelen ki kellene menni, de a közelben nem sikerül illemhelyet találni. Így a legtöbb esetben marad a kétségbeesés, hogy vajon mi lesz ennek a vége ?! Nem kellene a továbbiakban olyan sokszor pánikba esni amiatt, hogy sehol nincs WC a környéken, ha idejében felkészülünk az esetleges fiziológiai szükségletek lehetőségére úgy, hogy magunkkal visszük a saját illemhelyünket. Ne csodálkozzanak, ma már ez is lehetséges, mert egy angol vállalkozó feltalálta azt a WC dobozt, mely mindannyiunk segítségére lehet, amennyiben a szükség úgy követeli. Ez a hordozható WC hajtogatható kartonpapírból készül, amelyre 100 kilós súlyig lehet ráülni ha illemhelyként vagy székként akarják használni. A doboz belül egy biológiailag lebomló műanyag zacskóval van bélelve, így a zacskóval később kivett és megfelelő helyre raktározott ürülék komposztálódik a talajban, és a karton-WC akárhányszor újra és újra felhasználható.

Ilyen WC-dobozt használnak például fesztiválokon, nagy tömegrendezvényeken, kempingekben, de ezt vásárolják és viszik magukkal a halászok, az építők építési területeken és résztvevő csoportok a felvonulásokon, ahol még nem készült el az infrastruktúra. Gyerekeknek kis méretben is kapható.
A vállalkozó szellemmel és kevéske kreativitással megáldott hazai ötletvadászok, jelentős bevételek birtokába juthatnak, ha felkarolják ezt a környékünkön is megvalósításra váró pénzteremtő ötletet. Annál is inkább, mivel Erdély területén léteznek olyan kartongyárak, melyek nagymértékben megkönnyíthetnék a gyártással járó nehézségeket.
Az angol vállalkozó is megrendeli a dobozokat, melyeket Kínában gyártanak le, darabja 15.76 angol fontért kapható. Nálunk sokkal olcsóbban is elő lehetne állítani, és gondolom 10 euróért nagyon sokat el lehetne adni belőle (Gecsei & Főcze).