2016. július 15., péntek

Tornádó krumpli vagy pityókaspirál, mint pénzteremtési üzleti ötlet


Dél-Kóreából egy különleges krumplikészítési módszer érkezett Európába, a tornádó krumpli.

Ezzel a vendéglátó cégek minimális beruházással új ügyfeleket szerezhetnek válságban is, és feldobhatják az unalmas menüt. A tornádó krumplit a német Krommer cég mutatta be először Európában az Anuga vendéglátóipari vásáron, és 2010-re várták elterjedését Európában. 


Ma már számos országban működnek hasonló, harmonikaszerűen széthúzott, ízletes pityókaspirált előállító berendezések és vállalkozások.

A pityókaspirál készítése rendkívül egyszerű: egy nagyobb krumplit(pityókát) egy különleges spirálozó géppel a fényképen látható formában, spirálisan felvágnak, majd a krumplispirált kisütik, egy pálcikára felhúzzák és harmonikaszerűen széthúzzák.

A német cég különleges sütőzsírkeverékeket és szószokat is kifejlesztett a tornádókrumplihoz. Belgiumban, például, a pálcikára még virslit is húznak, amelyet a spirális krumplival vesznek körül, így úfajta krumplis hot dogként is kínálják. A krumplit étteremben is lehet kínálni, de utcai árusításra is alkalmas különlegesség. A spirálvágóggéppel kígyóuborkát és sárgarépát is fel lehet spirálisan vágni. A kellékeket sok helyen sokan árulják az Interneten „tornado fries” keresőszó alatt, vágógép már 28-29 USA dollártól kapható. Működését egy youtube videofilmen lehet látni.

Székelyföldi vállalkozó kedvű fiatalok és nyugdíjas honfitársaink számára, kevéske befektetéssel kivitelezhető, plussz jövedelmet biztosító pénzteremtési ötlet lehet. Ki kell próbálni. (Gecsei & Főcze)

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=KD1WBAqT6Ko
Webszájt: http://www.krommer-gmbh.com/wizhome/menu_141.html Krommer GmbH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése