2023. november 1., szerda

Esik eső csendesen

ÉGI ÁLDÁS A DIÓLIGETBEN, SEPSISZENTGYÖRGYÖN

https://www.facebook.com/reel/2688069361334285?fs=e&s=m 

Ha követőim a linkre kattintanak, videón láthatják az égi áldást.








https://www.facebook.com/reel/2688069361334285?fs=e&s=m 

Rovarok félrevezetése

VEGYSZER NÉLKÜL NEHÉZ MÓKA, NEM KÖNNYŰ A KERTÉSZ DOLGA

A megsárgult, elszáradó levelek eltávolításával, szódabikarbónátos langyos vízzel, "rovar manipuláció", azaz szagokkal, illatokkal, más növényekkel történő félrevezetés alkalmazásával és folyamatos gyomlálással, földlazítással lehet eredményeket elérni.

Az egres bokor tövébe például, fokhagymát és petrezselymet telepítettem, a paradicsomokat, paprikákat büdöskével, sarkantyú virággal valamint körömvirággal védelmezem. Nagyobb méretű betegség és rovarinvázió esetén, a biokertészkedésben engedélyezett bordóilével indítok védekező hadjáratot.

Most készülök a nagyon csípős szárított csiperus őrleményét vízbe keverve minden növényemre kipermetezni, hadd csiklintsa halálra a támadó, betolakodók érzékeny szerkezetét.

A fotókat saját telefonnal készítettem és július 9.-én kerültek közlésre

Dobmániások Erdélyből

SZÉKELYFÖLDI SZÍVE(IN)K CSÜCSKEI ÉS TANÁRUK! A NAGYKŐRÖSI/MAGYARORSZÁG, DOBMÁNIA TÁBOR RÉSZTVEVŐI

Tehetséges emberek, kis- és nagyművészek, akiket imádunk és nagyon büszkék vagyunk rájuk. Pál Gábor dobtanár vezetésével egy hetet töltöttek a táborban és megmutatták, hogy az erdélyi fiatalok zenében is a legjobbak között szerepelnek. Bal oldalon a szerező unokája, Magor, barátai társaságában. A bejegyzés 2023. július 8.-án készült, Sepsiszentgyörgyön.


Próbaszüret, július 7

 PRÓBASZÜRET

Balról jobbra haladva, vegyszermentes elsőosztályú termékek az első csomóban, másodosztály a második halomban és azoknak, akik nem segítettek gyomlálni, harmadosztály a harmadik halmazban. Még alíg érkeztünk el július 7.-éhez és lám ilyen gyönyörű zöldségeket rakhattunk, azon a napon, a kosarakba.