2018. december 31., hétfő

Sikerünk ösvényein útelágazáshoz érkeztünk

DE VAN REMÉNY A FOLYTOGATÓ OTTHONTALANSÁGBAN !
Néhány óra múlva, elmúlik egy újabb esztendő, végetér az út ! Legalábbis a göröngyös, aszfaltozatlan, gazdasági és társadalmi felemelkedésünk folyamatában, gyakran tengelytöréseket okozó szakasz. A leköszönő esztendő, finom-vegyes székelyföldi rakományával, benne kevésnek mondható tiszta égbolttal, napsütéssel, családjainknak bőséget biztosító, boldognak mondható pillanataival, és számtalan lelkünkbe hasító-tomboló, cselekvéseinkben gátoló, közösségünket sanyargató, nacionalista töltetű politikai viharaival, halmozva megrakott teherszállítójával, – a 2018-as útelágazáshoz érkezett.
Közvetlen környezetem szeretteim, ismerőseim évvégi hangulatát, általános közérzetét, anyagi és szellemi állapotát ismerve-szemlélve, mindennapos megpróbáltatásait, küzdelmeit nyomon követve, arra a következtetésre jutottam, hogy lelke legmélyén mindenki egy sokkal szebb, jobb és boldogabb életet, szemét nélküli tisztább környezetet, egy szegénységtől, szenvedéstől, erőszaktól, idegenek betelepítésétől, és háborúktól mentes, békésebb világot szeretne. És mindannyian arról álmodnak, hogy a küszöbön álló új esztendőben, 2019-ben, sokkal jobb eredmények bírtokában, a mostanig elért sikereiket messze túlszárnyalva, jelentős mértékben hozzá járulhatnak a hagyományos, európai keresztény értékrendre épülő új, emberségesebb világ, eljövendő nemzedékek földjének, székely-magyar otthonának megteremtéséhez. Ez, idáig, így rendjén is volna, de ahhoz, hogy a soron következő számvetéskor eredményeink, a mostaniaktól eltérően, sokkal jobbak legyenek, egyszer s mindenkorra le kell mondanunk a minket jellemző kishitűségről, és mivel tudjuk, hogy a cselekvés mindent felülmúl, folyamatosan tennünk kell a változások bekövetkezéséért. Annak idején nemzedékünk egyes tagjai, híres magyar költőnk, Váci Mihály, soraival indítottak a sikeresnek álmodott életük ösvényein, aki többek között azt sugallta: ” nem elég jóra várni, a jót akarni kell, és nem elég akarni, de tenni, tenni kell !”
Ebben a nagyszerű játékban, melyből az élet és halál csatájában csak akkor járhatunk sikerrel, csak akkor ünnepelhetünk győztesként, ha jól ismerjük a játékszabályokat, ha az új kezdet körülményei között – a 2019-es év útelagazásánál – hajlandóságot mutatunk a sikerrel kapcsolatos elmélkedés tévútjáról