2023. június 22., csütörtök

Az értékteremtés folytatódik

 AZ ÉRTÉKTEREMTÉS FOLYTATÓDIK A FELNŐTTOKTATÁSBAN

EZ A VILÁG GYÖNYÖRŰ HELY, ÉG ÉS A FÖLD NEM VESZHET EL!
A múlt évben Kovászna megyében megszüntetett Europrogress Egyesület (ONG), célkitűzéseinek megvalósítása, olyan hiánypótló életre való felkészítési, oktatási tevékenység volt, melynek működtetése létfenntartási és érvényesülési praktikákat kínált elsajátításra és gyakorlati alkalmazásra, az érdeklődő követőknek. Ezért dr. Főcze Gyula, okleveles közgazdász, volt egyetemi oktató, vezetéstudományi és nyugdíjasként is aktív felnőttoktatási szakértő nem engedte kárba veszni ezeket az értékeket és tájékoztató "magántanárként" Profitcentrum név alatt tovább viszi az értékteremtő szolgáltatásokat.
Ezen értékek a következők: gazdasági, szociális, karitatív filantrópiai, pályaorientációs(pályaválasztási) és oktatási tanácsok biztosításával fejti ki tevékenységét, önkéntes segítőtársak, szekemberek, fiatalok, egyetemisták és felnőttek közreműködésével. A jelenleg is aktívan dolgozó szakértő főcélja a továbbiakban is az, hogy a romániai magyar nemzeti közösség tagjai, és a székelyföldi felcseperedő generációk számára olyan életstratégiai, vezetéstudományi, gazdasági, befektetési sikerrecepteket, gazdaságjogi és gazdálkodás-erkölcsi ismereteket, információkat, üzleti szolgáltatásokat és alternatív oktatási programokat biztosítson, melyek alapján sokkal könnyebben kezelik az öngondoskodás, az önmegvalósítás és az életben való boldogulás eszközeit.

Anyagi védettség

HOGY A VÉDETTSÉG BIZTOS LEGYEN, A PÉNZTEREMTŐ ESZKÖZEINK UTÁN KAPOTT BEVÉTELEK, MEG KELL HALADJÁK A KIADÁSAINKAT!

Felemelkedésünk záloga (Sikerakadémia) - nagyon fontos infók
A világ lakosságának 90 százaléka másnak a malmára hajtja a vizet. Rövidre szabott földi életünk során dolgozunk a munkáltató cégtulajdonosoknak, dolgozunk az államnak, túlméretezett adókat fizetünk az államkasszába, robotolunk a vérünket is kiszívó telhetetlen uzsorásoknak, ha létfenntartásunk és fogyasztói igényeink a kölcsönöktől függenek. Márpedig el kell ismernünk, kevés embernek adatott meg az a lehetőség és szerencse, hogy előleg és elszámolás formájában havonta két alkalommal kézbe kapott fizetése önmaga és családja fenntartására elegendő legyen.
Tennünk kell tehát valamit, ami az elszegényedésünket fokozó áldatlan állapotból eljuttat a túlsó partra, és a sorsukkal, anyagi helyzetükkel elégedett, lelkiekben is gazdag emberek közé emel bennünket. Van is erre egy járható út, neve az önmegvalósító vállalkozás. (Vigyázat, a cégalapítás ebben az esetben nem azonos a vállalkozással.) Minden embernek, aki csak teheti, valamilyen vállakozást kell beindítania ahhoz, hogy ne legyen mások kénye-kedvének kitéve. Anyagi biztonságunk és felemelkedésünk legbiztosabb záloga, ha mindannyian saját vállakozásunkkal törődünk. Nem szeretném, ha félreértenék a buzdítást, ugyanis nem azt akarom mondani, hogy hagyják ott az állásukat, és eszeveszetten rohanjanak vállalkozást indítani.

Nehéz dolog a vállalkozás

NEM KÖNNYŰ DOLOG EGY ÉLETKÉPES VÁLLALKOZÁS LÉTREHOZÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE, DE A TUDÁS ÉS A BÁTORSÁG SOKAT SEGÍTHET

INKÁBB LEGYETEK A SAJÁT VÁLLALKOZÁSOTOKBAN KICSI FŐNÖKÖK, MINT MÁSOK CÉGEIBEN NAGY RABSZOLGÁK!
(Sikerakadémia)
Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen kapcsolódnak be a vitába, melyet az önmegvalósító vállalkozások létrehozásának időszerűsége és megvalósíthatóságának kedvezőtlen körülményei robbantottak ki. Olyan gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező ,,ötletgenerátorok" mondják el véleményüket, akik az induláskor szokásos iroda- és tőkehiány miatt, a városi park padjain rendezték be anno ideiglenes központi irodájukat, és heteken keresztül alkalmuk volt azon csodálkozni, hogy igencsak megrendült környékünkön a munka becsülete. Az ötletes, tömegeket vonzó újsághirdetés százakat mozgatott meg, mint állítja, de amikor kiderült, hogy erdei gyümölcsök begyűjtéséről és felvásárlásáról lenne szó, ahányan jelentkeztek a feladatra, éppen annyian fordítottak hátat vállalkozó kedvű emberünknek. Többszöri próbálkozás után keserűen állapította meg, hogy: a célratörű, önmegvalósító vállalkozások létrehozása elméletileg ugyan lehetséges, de a gyakorlatban bizony másként festenek a dolgok.