2017. november 24., péntek

Köszönetnyilvánítás

(Mentor program 2)

Teljes szívemből köszönetet mondok, kissebbik fiamnak Hunornak, mert a szerkesztés során, rengeteget dolgozott, segített. Ő a Babeș - Bolyai Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyre kihelyezett Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Tanszék vállalatgazdaságtan szakán végzett, okleveles közgazdász, aki szabad idejében tehetséges, szabadúszó reklámgrafikus. Könyveim elkészítésénél mindvégig mellettem állt, és az én mércém szerint, zseniális ötleteivel, irígylésre méltó türelemmel, csodákat művelt előző könyvem borítójával(a zöld színű könyv), és most a másikkal is(alsó fotó). Számomra ez nagyon fontos, hisz a megragadó könyvborító nélkül, ezen szellemi értékek eladhatatlanok lennének. Jelentős szerkesztői hozzáértésről tett tanúbizonyságot, több alkalommal kellett rendszergazdaként is közbelépnie, (mert előtördelés, képbeillesztés, szerkesztés stb. közben számítógépemen lebénítottam a rendszert), és néha a megvalósíthatatlanság határain lebegő ötleteim életrekeltésénél, kiválóan kezelte a 3dmax programot. Hálám és elismerésem mellett apai elfogultság nélkül megjegyzem, hogy a benne rejlő jóhiszeműségre és segítőkészségre büszke lehetne az egyeteme.

Incze Ibolya újságíró és szerkesztő, a Háromszék című független napilap munkatársa, szintén  kiemelkedően fontos munkát végzett. A Sikerakadémia rovat beindítása óta, éveken át kiváló szakértelemmel gondozta írásaimat, melyek az általa javasolt formában kerültek a lapba és a kötetekbe. Köszönet érte.

És hogy hagyhatnám ki, drága édesanyámat,  Főcze Tóth Margitot, a hajdani csíkjenőfalvi ífjú hajadont, aki a Hargita megyei Gyimesekbe, Farkaspallóra és Háromkútra kihelyezett tanítóként, iskolaigazgatóként – félévszázados, megpróbáltatásoktól és szenvedésektől nem mentes négygyermekes édesanyaként, de személyes hivatali életpályáján keresztül is – a maradandó szellemi értékteremtés ösvényeire kalauzolt. Hálás köszönetem ezért neki. Nincsen már közöttünk. Valahol egy magasabb szintű dimenzióban, csillagok közti iskolákban, időtlen időkig végzi hivatását, de tudom, ilyenkor nagyon büszkén tekint le ránk. Pihenése legyen csendes, emléke áldott !  

Köszönettel és rendkívüli elismeréssel tartozom továbbá Gecsei Katalin, anyaországi szakfordító-újságírónak, aki holland, angol és német nyelvterületeken folytatott kutatásainak eredményét, az üzleti ötletek gyűjteményét felhasználásra, romániai honosításra, átalakításra,  rendelkezésemre bocsátotta.

Külön köszönetem, Dr. Nagy Attila egyetemi adjunktusnak, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának, aki  nagy segítségemre volt  előző könyvemre vonatkozó, őszinte baráti kritikájával, melynek következtében a szerkesztők és korrektorok sokkal jobbá varázsolták a kiadandó kötetet. (Folytatjuk)

Mentor program 1                                                                                  Mentor program 3

Rendhagyó mentor program újratöltve


TALÁLD FEL MAGAD AZ ÉLET LABIRINTUSÁBAN
( Mentor program 1)

foto:pixaboycom

Ajánlom szeretettel, újratöltött rendhagyó mentor programomat, a hazai és nemzetközi tudományos kutatásokat, gazdasági elemzéseket, pénzügyi ismereteket, az értékteremtő vállalkozói kultúra fejlődését, az emberi civilizáció evoluciójának hullámzó trendjeit nyomonkövető, olvasó, kutató, elemző, és a közérthetőség szintjére egyszerűsítő, sikerre, öngondoskodásra, önmegvalósításra, a szülőföldön való megmaradásra, érvényesülésre és boldogulásra valamint a közjó szolgálatára, földi boldogságra serkentő sorozatomat, jobb sorsra érdemes embertársaimnak.


Pontosabban kiknek is szól e rendhagyó karrier választási és életmenedzselési mentorálás? Elsősorban a pályakezdő, életcél kereső, alkotásra termett fiataloknak, középiskolás diákoknak, és egyetemi hallgatóknak, vállalkozó szellemmel megáldott gyermekeinknek.

Remélhetőleg, válogatott anyagaim sokat segítenek, továbbá, a felnőtt korú, mókuskerékbe ragadt, ”sziszifuszi kőgörgetést” művelő honfitársaimnak is, akik a földi élet zsákutcáiban, képzett hegymászókat is könnyen lestrapáló, meredek lejtőkön és emelkedőkön, egy szebb, jobb és élhetőbb élet várományosaiként, naponta megküzdenek a létfenntartás könyörtelen démonaival, éjt nappá téve robotolnak, gürcölnek családjaik testi, lelki, gazdasági jólétéért, az anyagi védettségük, -biztonságuk, és pénzügyi függetlenségük érdekében. Azoknak a rendkívüli, jó tettekre hajlandó keresztény földlakóknak, akik szeretnék saját sorsuk, és életük irányítását a kezükbe venni.

Hiszem ugyanakkor azt is, hogy a bejegyzések - a közeljövőben nyomtatásban megjelenő újabb könyvem alkotó elemei - hasonló, pozitív energiákat sugárzó, életerő ébresztő, és cselekvésre serkentő módon, megfelelő életpálya-orientációs ”mankóként” szolgálnak majd minden magyar nyelven olvasni tudó és szerető nemzet fiainak – bárhol is éljenek a nagyvilágban.