2016. január 24., vasárnap

Tehénlízing - saját sajt az asztalra


A svájci Tehénlízing (Kuhleasing.ch) vállalat tehenet ad bérbe a városlakóknak, amelynek a részleteit a vállalkozás honlapján keresztül lehet letárgyalni, és Interneten lehet megkötni a lízing szerződést.

A bérlők az általuk lízingelt tehén tejéből készült sajtot kapnak. A cégnél bérbeadásra tartott 100 tehénből még 28-at lehet lízingelni évi 245 euróért, a többi már elkelt. Egy bérlő évente 60 -120 kilogramm sajtot kap. A vevőktől azt is várják, hogy évente egy napot személyesen is dolgozzanak az alpesi farmon, ami miatt a tehénlízing vállalkozást nem lehet világméretű globális vállalkozássá fejleszteni. Viszont egyre több holland és dán farmer is alkalmazza ezt a gazdálkodási formát és látja el a fogyasztókat és éttermeket exkluzív, különleges és jóízű termékekkel.

Ha Svájcban és más országokban lehetséges nálunk miért ne lehetne? Reménykedem, hogy akad egy ügyes székely legény, aki meg tudja szervezni, hogy ilyen önmegvalósító vállalkozása is legyen Erdélynek, Székelyföldnek.

Forrás: springwise.com blog

Béreljen férjet ! vállalkozás és mozgalom

Sok nő szingli, elvált, özvegy, vagy ha van is élettársa, férje, az lehet hogy annyira elvont értelmiségi, hogy képtelen beverni a falba akár egy szöget is, vagy egyszerűen nem ér rá. Sok nőnek férfire, de nem férjre van szüksége. A lakásban adódó teendőkhöz, mint amilyen pl. a függönykarnis vagy függöny felrakás, kisebb javítások, szerelések, karbantartás, nem kell mesterember, szakmunkás, hanem csupán egy erős férfikéz.

Idegen férfiakat hívni a lakásba azonban nagyon kockázatos, a szomszédot pedig nem lehet mindig megkérni. A nőknek ezt az állandó problémáját oldja meg Amerikában a Rent-Ahusband (Béreljen férjet) vállalkozás, amely viharos sikert aratott a nők körében.

A vállalkozás kitalálója egy ügyes ezermester, aki felépített egy korrekt, leinformált ügyes ezermesterekből álló hálózatot, és most már szinte egész Amerikában segíti a nőket.

Kitakarítják a garázst, felakasztják a képeket a falra, kitisztítják a légkondicionálót, beépítik a verandát, megjavítják a rossz konnektorokat, a csatornát, tologatják a bútorokat, elvégzik a tavaszi nagytakarítást, megjavítják a csempét, kilincset, eltávolítják a hulladékot, lomokat, és korrektül szólnak a lakás tulajdonosnőnek, ha úgy látják, hogy egy-egy speciális feladatra mesterembert kell hívni, vagy a mesternek szakszerűen elmagyarázzák hogy mit kell

Vicces vállalkozási ötlet sok gázsival

TAXIBOY - SOFŐR SZERVIZ ITTAS AUTÓSOKNAK

Egy 24 éves német fiatalembernek, David Rolefnek az az üzleti ötlete támadt, hogy speciális összehajtható mini motorkerékpárral elmegy ittas autósokhoz, a motort autójuk csomagterébe rakja összehajtogatva, az autósokat saját kocsijukon viszi haza, majd kiveszi és kihajtogatja a minimotort, és azzal megy haza. A szolgáltatást 2003-ben hirdette meg Taxiboy néven, és akkor sikert aratott, hogy rövid idő alatt 50 sofőrrel kötött szerződést, és szolgáltatását 10 német városban kezdte nyújtani. A mopeddel 45 km/h órás sebességet lehet elérni.
A szolgáltatás meghirdetése utáni első 14 nap alatt több mint 1000 ügyfél vette igénybe a szállítást, a német sajtóban a vállalkozó óriási visszhangot kapott, és a Geschäftsidee c. német folyóirat szerint 2004-ben ez volt Németországban a második legsikeresebb üzleti ötlet. Bár a fiatalember állítólag célul tűzte ki hogy szolgáltatását franchise koncepció alapján egész Németországra kiterjeszti, most úgy tűnik, hogy a taxiboy.de domén név valamiért eladásra került.

Magánkemping - nemzetközi vendégszerzés

Egy találékony svédországi vállalkozás a //www.singlespotcamping.com/ kert és telektulajdonosoknak lehetőséget ad arra, hogy közvetítésével külföldi lakókocsis és/ vagy sátras kempingezőknek helyet adjanak bérbe.

A svéd internetes közvetítő vállalkozás célja, hogy különlegesebb és személyesebb kempingezési lehetőséget közvetítsen, mint amilyet a hivatalos kempingek biztosítani tudnak. Így helykiadásból sok vendéglátó tud bevételre szert tenni, sokan lehetnek országuk turisztikai „nagykövetei", és a kempingezők élvezhetik a privátság nyugalmát.

Német mobil sajtüzem - sajt három óra alatt

Megvásárolható vagy bérelhető


A német tejtermelők is keveslik a tej alacsony felvásárlási árát, és erre egy német vállalkozó különleges megoldást kínál: mobil sajtkészítő üzemével járja a német falvakat, és a tejtermelőknél egyszerre max. 800 liter tejet tud feldolgozni sajttá. Ebből 3 óra alatt kb. 85-100 kiló parasztsajtot hoz létre a tej zsír-és fehérjetartalmától függően.

A sajtot ezután sófürdőbe helyezik érlelni, és 4 hét múlva a parasztok megkapják Rau úrtól a sajtot, amelyet megehetnek, eladhatnak, vagy további hat hónapig tárolhatnak. A kerek sajt átmérője 31 cm, és 6.5-9.5 kiló, íze az érlelési időtől függ. A gazdaságossági számításokat ha elvégezzük megláthatjuk, hogy ez a vállalkozói ötlet igen jövedelmező.

Kis erőfeszítéssel Székelyföldön is megvalósítható