2017. december 16., szombat

Turisztikai látványosságok népszerűsítése

SZERETLEK BERLIN - SZERETLEK SZÉKELYFÖLD !

A berlini Cosmocard egy olyan gépet fejlesztett ki, amely segítségével a turisták lefényképezhetik magukat, és fényképüket rányomtathatják egy postai levelezőlapra 90 másodperc alatt „Szeretlek Berlin" felirattal. A gépet Berlin legforgalmasabb turisztikai helyszínein állították fel, többek között a brandenburgi kapunál. Egy cosmocard 3 euróba kerül. A cég vállalja automaták eladását és kihelyezését.

Erdély és Székelyföld csodálatosan szép tájait, épített örökségét, turisztikai látványosságait, nagylelkű, vendégszerető és tehetséges hagyományőrző öslakosait, a határvédő székely -magyarokat bemutató hasonló képeslapokat, "Szeretlek Erdély", Szeretlek Székelyföld" feliratokkal mi is forgalomba hozhatnók, ha lenne olyan vállalkozó szellemmel megáldott érdeklődő befektető, aki látna fantáziát ebben az ötletben.

Egyéni és vállalkozói jó közérzet

Mentor program 6
Bizonyára olvasóink egyetértenek abban, hogy minden ember legdrágább kincse az egészség. Mégis mindannyian hajlunk arra, hogy semmibe vegyük, elhanyagoljuk, a lehető legváltozatosabb módon visszaélünk vele. Pedig nagy szolgálatot tennénk önmagunknak, ha sokkal nagyobb figyelmet szentelnénk egészségünkre és jó közérzetünkre. Csak az a fizikai személy, vagy vállalkozó lehet egészséges, „aki testileg és lelkileg egyensúlyban van, és szociális környezetével összhangban él”. Megállapíthatjuk tehát, hogy nem létezik sikeres, önmegvalósító egyén vagy  vállaklozás, ha magánéleti és az üzleti élet különböző kockázatait vállalók  nem mondhatják el önmagukról a fenti megállapítást. A családokban és vállalkozásokban vezetői vagy végrehajtói szerepet vállaló személyeknek, bármennyire is nehezükre esik, időt kell szakítaniuk bizonyos egészségügyi szabályok betartására, ha nem akarnak a féktelen megélhetési, vagyonszerzési és gyarapodási hajszába belebetegedni. Az alapkutatások eredményeként összeállított és frissen kiadott szakirodalom szerint a legfontosabb a jó testi közérzet befolyásolása. Ilyenek: a munkahely és a lakásunk káros anyagoktól való mentesítése, a lehető legtisztább környezeti viszonyok megteremtése, az alkohol, nikotin, és koffein élvezésének korlátozása, a fölösleges gyógyszerfogyasztás elkerülése, a rendszeres mozgás, fizikai igénybevétel, testedzés és sportolás, a napi háromszori, salakanyagokban gazdag táplálkozás bevezetése, a megfelelő testápolás és higiéné, valamint fogazatunk rendszeres ápolása.