2018. február 22., csütörtök

Sörözgető, pedálozó haverok - vállalkozói ötlet

A sörbicikli

A sörbicikli egyszerre 16 személynek tesz lehetővé jó  szóra-kozást. Fedélzetén egy sörcsap található hordóval, és nem motor hajtja, hanem a sörözgető barátok pedállal.

A sörbiciklit két kölni(Németország) barát találta ki, és ők azóta sörbiciklik licencbe adásából vagy bérbeadásából élnek. Havonta 100 ajánlatkérést kapnak átlagosan az egész világból, Németországban jelenleg több tucatnyi sörbicikli közlekedik az utcákon. A biciklit úgy találták ki, és építették meg, hogy a pedálozók feltétlenül beszélgetésbe egyelednek egymással, ezért ismerkedésre is alkalmas: Hannoverben pl. egymást előre nem ismerő 8 nőnek és 8 férfinak fejenként 17.50 eurót kell fizetnie (amiben benne van a sör ára), és ezért két órán át ismerkedhetnek egymással, és így számtalan kapcsolat születik.

Negyvenezer ok, hogy Romániában vállalkozz!

NYÚJTSD BE TE IS A PÁLYÁZATODAT !
POCU/89/3/7/DIASZPÓRA START UP
ITT REGISZTRÁLHATTOK:
Regisztrálj most: https://goo.gl/c7y1bi

A nagyváradi Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) és az illyefalvi LAM Alapítvány új pályázatot nyert. A 40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz című projekt a POCU (Humán Tőke Operatív Program) Diaspora Start Up pályázati kiírása keretében valósul meg 2017. szeptemberétől kezdődően, és 3 évig tart (2020).
Célcsoportunkat azok a Magyarországon élő román állampolgárok képezik, akik Romániában szeretnének vállalkozni. A projektben 260 fővel kezdjük a munkát, közülük választjuk ki – az üzleti tervek versenyének keretében – azt a 32 személyt, aki a nyertes üzleti tervének megvalósításához szakmai és pénzügyi támogatást (legtöbb 40.000 euró / vállalkozás) is kap.
A pályázat pontszerű alapadatai:
- célcsoport: olyan Magyarországra kitelepedett, 18-65 év közötti román állampolgár, aki itthon szeretne - nem mezőgazdasági jellegű -, új vállalkozást indítani városi övezetben, bizonyíthatóan min. 12 hónapos kint tartózkodást követően

- a jelentkezők jogosultsági besorolásánál kizárólag Romániában, illetve külföldön megszerzett szakirányú munkatapasztalatot, külhoni vállalkozói tapasztalatot, illetve külföldön folytatott tanulmányokat vehetünk figyelembe,