2017. november 2., csütörtök

Kallódó ingatlanok átalakítása szállodává

INGYENES PÉNZTEREMTŐ ÜZLETI ÖTLET
Sok nem szállodának épült ingatlan, főleg nagy irodaház kallódik az ingatlanpiacon, és nem találnak rá se bérlőt, se vevőt, se megfelelő új funkciót. A Qbic holland szállodalánc olyan újszerű megoldást kínál, amellyel az ilyen ingatlanokat át lehet alakítani alapszolgáltatásokat nyújtó divatos szállodákká (úgynevezett “no frills chic” hotelekké).
Az alapötlet az, hogy minden funkciót, amire egy szállóvendégnek szüksége lehet, beépítenek egy 7 négyzetméteres kockába (kubiba). A kockába kerül egy minőségi svéd márkagyártótól származó ágy, egy asztal, egy TV, DVD-lejátszó, dizájn fürdőszoba, zsinór nélküli Internet és állítható színes hangulatvilágítás. Minden üres szobába csak a kubi kerül egy formatervezett székkel, ami által a szoba szellősnek és nagynak tűnik.
A másik elem az önkiszolgálás filozófia. Minden önkiszolgáló rendszeren történik a bejelentkezéstől az étkezésig. A vendégek egy önkiszolgáló terminálnál jelentkeznek be, és automatában vásárolhatnak bort, édességet, tampont, bármit. Szobaszerviz nincs, a szálloda egyetlen közösségi helyiségében viszont felszolgálnak reggelit. A Qbic lánc „easy Jet pricing" árazási modellt alkalmaz, azaz aki jó előre rendel szobát az akár már 39 euróért megszállhat a szállodában, de a későn jelentkezőknél a kereslettől függően az ár akár a háromszorosára vagy négyszeresére is emelkedhet.