2016. július 15., péntek

Tornádó krumpli vagy pityókaspirál, mint pénzteremtési üzleti ötlet


Dél-Kóreából egy különleges krumplikészítési módszer érkezett Európába, a tornádó krumpli.

Ezzel a vendéglátó cégek minimális beruházással új ügyfeleket szerezhetnek válságban is, és feldobhatják az unalmas menüt. A tornádó krumplit a német Krommer cég mutatta be először Európában az Anuga vendéglátóipari vásáron, és 2010-re várták elterjedését Európában. 


Ma már számos országban működnek hasonló, harmonikaszerűen széthúzott, ízletes pityókaspirált előállító berendezések és vállalkozások.

A pityókaspirál készítése rendkívül egyszerű: egy nagyobb krumplit(pityókát) egy különleges spirálozó géppel a fényképen látható formában, spirálisan felvágnak, majd a krumplispirált kisütik, egy pálcikára felhúzzák és harmonikaszerűen széthúzzák.