2019. augusztus 10., szombat

Tájékoztatási és tudatosítási előadások

Dr. Főcze Gyula PhD, sepsiszentgyörgyi köz-gazdász, a Babeş-Bolyai Tudományegye-tem társult adjunktusa, a felnőttoktatás akkreditált értékelő szakértője(evaluator), életstratégiai, gadasági és befektetési tanácsadó – a projektgazda által rábízott két megyében (Hargita és Kovászna), mint kinevezett projekt koordinátor, folytatja tájékoztató tevékenységét. A szülőföldön való megmaradás és érvényesülés, a székelyföldi önmegvalósítás, az anyagi függetlenség és a társadalmi jólét megteremtésének lehetőségeiről, tanfolyamokról, a beíratkozási és képzési feltételekről, a városok és falvak, szakoktatásban érdekelt képviselőivel, előre egyeztetett időpontokban, projektismertető tájékoztató előadásokat tart.


Ez évi témái között szerepel a ”Neked is jogod van a tanuláshoz” című, 121617-es ID számot viselő Humánerőforrás Fejlesztési Projekt beiskolázási feltételeinek ismertetése is, melyet az Európai Unió, az Európai Szociális Alapok (FSE) számlájáról,  visszanemtérítendő támogatásokkal finanszíroz. A projekt 2019 december 31-ig működik. Addig még lehet iratkozni.

Gyerekbiztonsági egyéni vállalkozás

BALESETMEGELŐZÉS, GYEREKVÉDELEM !  GYEREKBIZTONSÁGI EGYÉNI VÁLLALKOZÁS

Hiába van több webbolt az Interneten ahol baba-és gyerekbiztonsági termékeket árulnak, sok szülő nem tudja hogy mi mire való, és egy ilyen szolgáltatással eligazíthatja őket azzal kapcsolatban, hogy a lakásban mi minden veszélyeztetheti a gyermeket.

Ha valaki ilyen szolgáltatást kíván nyújtani, előszöris őneki, mint vállalkozónak kell tájékozódnia a lehetséges termékekről, mert a későbbiekben valóságos gyerekbiztonsági őrangyalként fog tevékenykedni. Ezért meg kell tanulnia a leckét ! Ezt követően névjegyeket és szórólapokat kell készítenie. Meg kell jelennie gyermekekkel és lakáskultúrával kapcsolatos vásárokon, prospektusokat kell hagynia klinikai váróhelyiségekben, és minden olyan helyen, ahol várandós anyákat készítenek fel az anyaságra. Na és minden várandós ismerősének hírül kell adnia, hogy ilyen szolgáltatást kíván nyújtani, mely hozzáférhető árakon a kisgyerekek testi és lelki épségét fogja biztosítani.

Egy baba hamar elkezd kúszni-mászni, és minden érdekli ami új, beleértve az elektromos csatlakozókat, a fiókokat, szekrényeket, és minden veszélyforrást el kell távolítani az útjából. Csak egy példa, a könnyen elboruló szekrényeket például rögzíteni kell a falhoz,stb. Erre a célre léteznek megfelelő rögzitők és módszerek. Ezeket kell a szolgáltatásunkba