2019. augusztus 3., szombat

A jelölést köszönöm, és alázattal elfogadom !

A VILÁG LEGJOBB MENTORA LENNÉK? EZ ENYHÉN SZÓLVA IS TÚLZÁS ! HATVANHÁROM TAVASZON TÚL, MÁR NEM ÜGETEK VIHARBAN DÜBÖRGŐ, LÁNGSÖRÉNYŰ PARIPÁN ! DE A JELÖLÉST KÖSZÖNÖM, ÉS ALÁZATTAL ELFOGADOM! 
Figyelem ! Irígyeim közül csak a kemény idegzetüeknek ajánlott !😀
A kedvetőim is legyenek résen, mert aki megnyomja a Tetszik gombot, az egyetért a méltatással, és egyben aláírja a jelölést !
Az idő, mint tudjuk könyörtelen, semmiért és senkivel nem alkudozik. Szempillantás alatt tova száll. És íme, 2019 július 13-án én is megértem, hogy 62 finom-vegyes lombhullást követően, hatvanhárom tavaszi virágzást is, örömmel pakolhatok, szép emlékeim dagadó tarsolyába.

Hatvanhárom tavaszon túl az ember – legyen bár pályaorientációs szakértő vagy az ország legjobb egyetemén előadó tanár – már nem lovagol viharban dübörgő, lángsörényű paripán. Nem tervez magának féktelen vágyakkal és álmokkal telített, reményteli jövőt…csak megfelelő alázattal meghajol, a nagyérdemű közönsége előtt, mely félévszázados szereplése közben gyakran nem is észlelte őt. Bármennyire is fáj ez neki, mégis kedvesen mosolyog. Legtöbb esetben megfelelő fizetés, taps és köszönet nélkül játsza szerepét, élesben zajló, olykor fárasztó mutatványai színpadán. És egyszer csak, akarja vagy nem akarja, számára megállíthatatlanul legördül a függöny. Bizonyos idő elteltével, hasznos vagy haszontalan cselekedetei fölött, igazságos ítéletet hoz mindenkinek, a Házsongárd. Ezen könyörtelen de igazságos törvénykezés alól magam sem lehetek kivétel…De mióta szeretett tanítványaim – éppen a hatvanharmadik forró nyaram kezdete előtt, mint egy felejthetetlen születésnapi ajándékként – a Világ Legjobb Mentora (VLM) címmel tüntettek ki, azóta mintha minden új értelmet kapott volna az életemben.
Nem kenyerem a dicsekvés, de ezt a szívmelengető, felemelő élményt kötelességemnek tartottam, megosztani veletek.
Részlet a hozzám küldött levélből: