2017. szeptember 3., vasárnap

Keressetek költőpénzt helytörténeti dvd-k készítéséből

MÉG EGY INGYENES VÁLLALKOZÓI ÖTLET !

Aki ügyesen kezeli a videókamerát, jól tud szerkeszteni és szívesen végezne helytörténeti kutatásokat, annak érdekes pénzkereseti lehetőség helytörténeti DVD-k készítése és azok hozzáférhető árakon történő eladása.
Sok lokálpatrióta szívesen nézne ilyesmit lakóhelyéről, a helyi hősökről, egyebekről, és ilyen DVD-t a környékre látogató túristáknak is el lehetne adni.
A DVD készítés olcsó, és akár egy-két dollárból is lehet kópiákat csinálni. Ha a kópiákat 15 dolláért árulja, akkor minden eladott DVD után 13-14 dollár üti a markát a forgalmazónak
A legtöbb kisvárosban van olyan múzeum/könyvtár, ahol fényképeket és történeteket őriznek a múltról, és mindent tudnak Több helyen van helytörténeti szakértő. A helyi múzeumban készítsetek felvételeket és jegyezzétek fel az elmesélt történeteket, hogy ezeket narrátorként felhasználhassátok, és a képek alá mondhassátok. Nézzetek utána hogy születtek-e vagy laktak-e hírességek az adott helységben, és adtak-e már ki hasonló témájú könyvet? Sok kisvárosban őriznek érdekes régi nyomatokat, képeslapokat és korabeli feljegyzéseket. Családtörténeti kutatási forrásokban és a helyi könyvtárakban utána lehet nézni pl. annak, hogy kik voltak a híres és gazdag családok. Nézzetek utána régi újságokban érdekes helytörténeti cikkeknek. Próbáljatok minden érdekességnek utánanézni, ami az adott kisvárosban történt. Kérdezzetek meg idősebb embereket, akik szívesen beszélnek emlékeikről.
Filmezzétek le a régi híres épületeket és mutassátok meg, hogy ezek milyen változásokon mentek át. Mutassatok be régi térképeket, nézzetek utána, honnan származik a kisváros neve.
A DVD-ket eladhatjátok vásárokban és búcsúkban, de felkínálhatjátok eladásra különböző helyi múzeumoknak, könyvtáraknak, valamint az iskoláknak. Hirdethetitek a DVD-t a kereskedelmi kamaránál, a városházánál, közösségi központokban, és tanácsot kérhettek a polgármesterektől ahhoz, hogy még hol hirdethetitek. Árulhatjátok a turisták által látogatott helyeken is, és felkínálhatjátok turizmust szervező utazási irodáknak is. Egész DVD-sorozatokat készíthettek egy-egy tájegység vagy megye összes érdekes pontjáról.