2019. október 24., csütörtök

Európa kullogói szegények, és egyre szegényebbek !

ROMÁNIA POLGÁRAI, EURÓPA KULLOGÓI ! 
Foto: pixaboy

Évek óta figyelemmel kísérem az ország gazdasági és társadalmi konszolidációját, megerősödését. Untathat valakit a téma, de számomra ez nagyon fontos időtöltés, ugyanis abban a racionális gondolatmenetben ringatom magam, és folyamatosan reménykedem, hogy amennyiben az ország maga, fejlődésében magasabb szinteket ér el, akkor Erdélyország és Székelyföld is, lakosságának életminősége mutatói szempontjából, úgymint nemzeti össztermék, fenntartható gazdaságfejlesztés, jóléti állapot, általános jó közérzet, vásárlóerő, boldogság index stb. tekintetében, egyre fennebb, és fennebb kapaszkodik. Sajnos gyakran szembesülök az ellenkezőjével, hiszen oda se neki, ez az optimista forgatókönyv egyáltalán nem így fest, soha sem váltotta be a hozzáfüzött reményeket.

Egy enyhe túlzással, melynek a valós hátterét most ne firtassuk, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Románia polgárai 2019 októberében, még mindig minden tekintetben, a vén Európa kullogói.

Az ország családjai szegények és konszolidáció, felemelkedés helyett egyre szegényebbek lesznek ! Az életszínvonal meghatározásában jelentős szerepet játszó vásárlóerő vizsgálatakor például, hihetetlen állapotokat azonosíthat a kíváncsi kutakodó. Elég, ha mérlegre állítjuk, mennyi pénzzel rendelkeznek évente megtakarításokra és kiadásokra a háztartásaink tagjai, hisz a Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint is 42 ország közül a 32-ik helyen állunk.