2017. december 3., vasárnap

Életstratégiai célkitűzések, prioritások

Mentor program 4

foto:pixaboycom
A romániai magyar nemzeti közösség oly sokat emlegetett legfontosabb életstratégiai célkitűzései - az elszegényedés megfékezése, az egzisztenciateremtés, a magyar középosztály létrehozása, a gazdasági és társadalmi felemelkedés, a jólét, a személyes boldogság, az anyagi függetlenség, a szabad kezdeményezésen alapuló önmegvalósítás és az ősök földjén való érvényesülés - sikeres megvalósításának erdeménye a lelkiekben és anyagiakban gazdag, sorsával elégedett  polgárság. Ahhoz, hogy életkörülményeink fellendülését és konszolidációját garantáló célkitűzéseink ne csak az elképzelések szintjén maradjanak, nemzeti közösségünk minden egyes tagjának ismernie kell a jóléthez és a meggazdagodáshoz vezető évszázados nyugati mesterfogásokat, a fortélyokat, módszereket és  technikákat, a magasfokú hatékonyság és nyereség orientált piacgazdaság működésének törvényszerűségeit, és el kell sajátítania azokat az értékeket, melyek megmentették a szegénységtől, a nyomortól, a kiszolgáltatottságtól, és politikailag, gazdaságilag, társadalmilag felemelték Nyugat-Európa polgárait, kitermelték a jóléti társadalmak középosztályait, és gazdasági és politikai világhatalommá tették Amerikát.

Bevezetés


(Mentor program 3)
foto:pixaboycom

Gazdaságilag és pénzügyileg összeomlott átmeneti demokráciánk hosszú éveken át nem sok alternatívát kínált még a létfenntartási szükségletek minimális szinten történő biztosítása terén sem. A privatizáció lebonyolítása Romániában sok időbe került, egyes ágazatokban ma is vajúdik, évek óta halasztódik, pedig  a végleges  megvalósítása sokkal hatékonyabb, költségtakarékosságon alapuló kormányzást tenne lehetővé, és a demokratikus társadalom összes emberi szükségletünk kielégítésében nagyobb mértékben támaszkodhatna a magánszférára. A sokoldalúan fejlett szocialista társadalmi rendszer idején nevelkedett, ma is aktív posztkommunista, hatalmat gyakorló tisztségviselők egyrésze, jelen pillanatban is ádáz ellenfele a magánosításnak. Ilyen körülmények között nem vesztegethetjük az időt, ideje van a cselekvésnek.

Üzleti ötlet bankon kívüli finanszírozása

Mit tehet Ön, ha csodálatos üzleti ötlete, vagy akár saját találmánya már van, de pénze nincs a megvalósításához? Pl. azért mert diák vagy nagyvállalati alkalmazott, kezdő vállalkozó banki előtörténet nélkül, vagy ugyan sikeres befutott vállalkozó, de ötlete még túl korai fázisban van ahhoz, hogy a bankok szóba álljanak Önnel. Mit tehet, ha mégsem szeretne élete végéig ötletével egy helyben toporogni, hanem gyorsan be szeretné indítani és fel szeretné futtatni vállalkozását?

Ha tud angolul és jó üzleti terve van, fordulhat az amerikai www.vator.tv  befektetői vállalkozáshoz. Ez egy olyan internetes web 2.0 platform, amely ingyen bemutatkozási lehetőséget biztosít tőkét keresőknek arra, hogy 3 perces webvideo felvételen bemutassák, mihez van szükségük pénzre. A platform olvasói kockázati tőkebefektetők, akik viszont épp érdekes befektetési lehetőségeket keresnek. Ez lehet pl. akár 1 millió dolláros nagyságrend is. Az ingyen hirdetők folyamatosan láthatják, hogy az ő bemutatkozó anyagukat hányan nézték meg a többiekhez képest, ki tűnik a legnépszerűbb hirdetőnek. A kockázati tőkések azoknál kopogtatnak szívesen finanszírozási ajánlattal, akiknek minél nagyobb a nézettsége a letöltésszámlálók szerint. Az üzleti ötlet témája bármi lehet, de leggyakrabban informatikai, internetes, digitális média, energia, zöld technológia, orvosi, jogi, szórakoztatási, utazási, marketing, szoftver projektekhez keresnek befektetőket.

Egyetemista toborzó jövőre

GYERTEK HOZZÁNK HALLGATÓNAK ! SZEREZZETEK VERSENYKÉPES, HASZNOSÍTHATÓ TUDÁST, ÉS KÖZGAZDÁSZ OKLEVELET !

Életünk felemelő pillanatai, amikor újabb és újabb közgazdász nemzedékek fejezik be egyetemi és mesteri tanulmányaikat, Románia legrangosabb egyetemén, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem különböző szakosztályain. Képünkön a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Sepsiszentgyörgyre kihelyezett tagozatának kampusza, boldog végzős hallgatók és tanáraik láthatóak. Négy év múlva nektek is itt kellene állnotok !

A 2018/2019-ES EGYETEMI ÉVTŐL KEZDVE TI IS LEHETTEK A VÁLLALATGAZDASÁGTAN SZAK  ELÉGEDETT EGYETEMI HALLGATÓI !  



NE IJESSZEN EL A BORÚLÁTÓK VÉLEMÉNYE, MISZERINT “TÚL SOK A KÖZGAZDÁSZ.” RENGETEGEN VAGYUNK, DE KIVÁLÓ GAZDASÁGI SZAKÉRTŐ KEVÉS VAN !

Csatlakozzatok hozzánk és ismerjétek meg a családok, vállalatok, az állam, a bankrendszer, a külkereskedelem(import/export) ágazatait vezérlő, nyugati típusú funkcionális piacgazdaság nyereséges működésének mikro- és makrogazdasági kulisszatitkait, a nonprofit ágazat, a globális(világszintű) gazdasági trendek, a fenntartható