2014. november 23., vasárnap

Nagy jövő előtt álló taneszközök gyártása

A digitális kultúrán felnövekvő új generációnak egyáltalán nem természetes hogy hagyományos tankönyvekből kell tanulni nehéz elvont tantárgyakat, sőt sokan emiatt koncentrációs zavarokkal küzdenek, nem szeretnek tanulni és rosszul vizsgáznak.

Ezért egy most induló amerikai vállalkozás szülőkkel, oktatókkal és technológusokkal együttműködésben a kötelező iskolai tananyag és vizsgakritériumok alapján online video tananyagokat készített többek között geometria, történelem, matematika, algebra tantárgyakban, és idővel több tantárgy is sorra kerül. Az online videók 13 éves kortól kezdődően készítik fel a gyerekeket a vizsgákra, és a gyerekek helyett a szülőknek vagy a gyámoknak kell regisztrálniuk és fizetniük a cég portálján. A cég abból indult ki, hogy az eredményes tanuláshoz kiváló tanárok is kellenek, ezért a felvételek elkészítéséhez felkutatták és felkérték Amerika legnépszerűbb, legkarizmatikusabb tanárait. Az online tananyagra 46 dollár az előfizetés 12 hónapra.

Holland üzleti szakértők és trendkutatók nagyon ajánlják, hogy illetékesek és vállalkozók minden országban vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy lehet ezt az oktatási módszert országukban honosítani.

Webszájt: www.brightstorm.com  
Kapcsolat: www.brightstorm.com/aboutus/corporateinquiry

Családfaposzter készítés

Amerikában egy családfakutató cég nemcsak arra kínál lehetőséget hogy az Interneten a nála bejelentkezett emberek családfakutatást végezzenek, de arra is, hogy ajándéknak való vonzó családfaposztereket vagy családtörténeti könyveket tervezzenek és nyomtassanak, amelyhez a cég csodás dizájn sablonokat biztosít. A poszterkészítés-és nyomtatás 19.95 dollár, és egy poszteren maximum hat generációt lehet megjeleníteni. A cég boltjában családfakészítő szoftvereket is lehet vásárolni 20-30 dollár körüli áron.

Magyarországon bár vannak családfakutató cégek, senki nem foglalkozik vonzó családfaposzter mint ajándékcikk készítésével és kereskedelmi forgalmazásával. A szoftvert beszerző kisvállalkozóknak ez egy érdekes pénzkereseti lehetőség lehetne. Webszájt: www.ancestrypress.com


Ingatlaneladás -az I-Ingatlanügynök forradalmasítja az ingatlaneladási piacot

 

Sokan bosszankodnak rajta, hogy az ingatlanügynökök kevés munkával óriási jutalékokat kasszíroznak be. Németországban most olyan ingatlanügynökhöz is lehet fordulni, aki jutalék helyett minden ingatlaneladásért 995 euró fix díjat kér az eladótól. Ez úgy lehetséges, hogy a feladatok egy részét az eladó végzi. A lakásleadási árat az ügynök elismert független szakértője adja meg, az I-Ingatlanügynök pedig elkészíti az Interneten az objektum rendkívül professzionális bemutatását saját Internetes portálján, és megmondja az eladónak, hogy az ingatlant még milyen (regionális) újságokban hirdesse milyen szöveggel. Az ingatlant az eladó mutogatja a vevőknek, de az Internetes prezentáció olyan teljes körű és tökéletes, hogy erre csak ritkán van szükség. A leendő vevővel a végső alkut és a záróbeszélgetést az I-ingatlanügynök folytatja le.Németországban az I-ingatlanügynök a Német Ingatlanszövetség egykori elnökségi tagja. Azért tért rá erre a fixdíjas modellre, mert látta hogy Hollandiában ez a modell nagyon sikeres, és az ottani I-ingatlanügynök cég két év alatt a legnagyobb holland ingatlanközvetítő céggé vált. A német cég ezt a vállalkozását 20 munkatárssal és 50 független árszakértővel kezdte. Viharos sikerét annak köszönheti, hogy az olcsóbb ingatlanokat sokkal gyorsabban el tudja adni mint a konkurencia, és az eladók szívesen működnek közre az olcsó fixdíj fejében. http://www.imakler.de/

Helyzet és gondolkodásmód


Naponta többen keresnek fel, panaszkodnak a kilátástalan gazdasági helyzet tarthatatlanságára, a munkanélkülivé válás keserítő realitásaira, a vásárlóerő megállíthatatlan csökkenésére, az életszínvonal romlására, nemzeti valutánk folyamatos elértéktelenedésére és Isten tudja, még mi mindenre, mindannyian arra keresve a választ, hogy bekövetkezik-e, és ha igen, mikor, az ország gazdasági összeroppanása. Hogy is képzelheti valaki, hogy bekövetkezhet a krach, amikor:

1. Az ország lakosságának közel egynegyede nyugdíjas, és bár elfogadhatatlanok az egyenetlenségek, valamilyen szintű anyagi juttatásban mégiscsak részesülnek. Hogy ezt nem restellik a hatalmon lévő politikai pártok, az egészen más kérdés.

Az árbehajtás módszerei



Szolgáltatásaink és termékeink ellenértékének azonnali behajtása, mint tudjuk nem mindig sikerül, és ha hetente néhányszor pénz nélkül térnek haza kereskedelmi ügynökeink, már nyomós okunk van arra, hogy elindítsuk a gépezetet. Hiszen korántsem igaz a megállapítás, miszerint mindenkinek jól fizető vásárlói vannak, csak éppen minket kerül a szerencse. A lényeg abban rejlik, hogy ne engedjük felhalmozódni kinnlévőségeinket. Erre fontos a legkomolyabban odafigyelni, ugyanis ilyen esetekben sokkal nehezebb dolgunk lesz az üzletet újból sínre tenni, mint mondjuk csődöt jelenteni. Nyugati szomszédaink, valamint egy csapat szaktanácsadó – beleértve a már több esetben idézett Bill Byrne-t is – azt állítják, hogy minden okos és előrelátó vállalkozó idejében ráeszmélhet arra, hogy hamarosan pénzbehajtási gondjai lesznek. De mikor adódnak problémáink: