2017. szeptember 15., péntek

Fontos információ a SIF részvényesek számára

Az alábbiakban, a SIF MOLDOVA vezetőségének tájékoztató levelét közlöm a 2016-ra fizetendő osztalékokkal kapcsolatban, hogy azon székelyföldi érdekeltekhez is eljuthasson a hír, akik valamilyen okból kifolyólag nem kapták meg a levelet.
Amint azt a román nyelvű levél b.) pontjánál láthatjátok, a kifizetések 2017. Október 2-án kezdődnek. Akinek van erre a célra létrehozott számlájuk, azon keresztül kaphatják meg az osztalékot. Azon részvény tulajdonosoknak, akiknek nincs ilyen számlájuk, azoknak a Transilvania Bank fizeti ki az osztalékot.
Íme a román nyelvű levél másolata:
Stimati actionari,
SIF Moldova SA aduce la cunoştinţa acţionarilor săi că, în conformitate cu Hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor din 04 aprilie 2017 ( Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 1458/03.05.2017), plata dividendelor are următoarele coordonate:
(a) dividendul brut pe acţiune este de 0,044 lei, suma din care se va reţine la sursa impozitul pe dividende, în cotele prevăzute de legislaţia în vigoare la data plăţii; costurile aferente platii vor fi suportate din valoarea dividendului net;
(b) dividendele distribuite din profitul realizat în exerciţiul financiar 2016 urmează a se plăti acţionarilor începând cu data de 02 octombrie 2017 – Data plăţii;