2017. február 26., vasárnap

Idősgondozás saját kertünkben

IDEIGLENES KÓRHÁZI SZOBA MODULOK
A népesség elöregedése miatt a világ minden országában a vállalkozók is újszerű megoldásokat keresnek az idősellátásra. Egy amerikai cég a közelmúltban olyan gyógyászati eszközökkel felszerelt kis kórházi szoba modullal állt elő, amely ideiglenesen felállítható a család kertjében, és amelyben a családtagok megfelelő körülmények között otthon ápolhatják idős hozzátartozójukat.
A modul a családi ház elektromos vezetékeire és vízellátó rendszerére kapcsolható. Ez egy kis hálószoba, fürdőszoba és konyha, amibe számtalan orvosműszaki eszközt építettek be, amivel figyelni lehet az életjeleket, szűrni lehet a levegőt, és videón vagy más csúcstechnológia segítségével tartani lehet a kapcsolatot a külvilággal. Az ágy megfelel a kórházi ágy követelményeinek, a WC méri pl. a vizelet mennyiségét, hőmérsékletét, és összetételét. Szenzorok jelzik az ápoló családtagoknak, ha a beteg elesik, akár komputer figyelmezteti a beteget, hogy vegye be orvosságát, és egy mozgatható emelő van beépítve. A modul széleskörű használatát már engedélyezték a virginiai hatóságok.
A kórházmodul megvásárolható vagy lízingelhető, és úgy kalkulálják, hogy használatával feleannyiba kerül az idős ember otthonápolása, mint a gondozóotthoni ellátás.
Mivel a népesség elöregedése nemcsak Amerikában észlelhető, európai vállalkozások is átvehetik a