2016. július 27., szerda

"Gyereklevelek" - olvasási kedvet csináló kisvállalkozás

"GYEREKLEVELEK" - OLVASÁSI KEDVET CSINÁLÓ,
ISMERETTERJESZTŐ KISVÁLLALKOZÁS

 Amióta világszerte elterjedtek a modern technikai eszközök, és gyakorlatilag a kisgyerekek zsebében, a szülők által számukra megvásárolt okos telefonjaikon keresztül, az egész világ elérhető, a gyermekeink egyre kevesebbet írnak és olvasnak. A kézzel való írás, hagyományos formában történő elsajátítása pedig nagyon hasznos élmény. Kutatások bizonyítják, viszont, hogy azok az személyek, akik keveset olvasnak, később az élő beszédben is nagyon nehezen tudják a fogalmakat értelmezni és íráskészségük is elsorvad. Az önmegvalósító vállalkozások világában, kihasználva a gyerekek azon tulajdonságát, hogy szeretnek személyre szóló, nekik címzett leveleket kapni, egy nagyszerű pénzteremtő vállalkozói ötlet bedobásával igyekszik olvasási kedvet gerjeszteni a gyerekek számára.

Mivel Székelyföldön is egyre többen küzködnek olvasási nehézségekkel, meg lehetne kísérelni egy ilyen vagy hasonló ötlet gyakorlatba ültetését.

Mivel a székely-magyar gyerekek is imádnak levelet kapni, pláne ha az a levél csodás díszes mesefigura grafikával és szép bélyeggel és kézírással készült, mesébeillő borítékban érkezik a gyerek nevére címezve,