Bepillantottam hát a hűtőszekrénybe, melyben egy majdnem jegesre dermedt puliszka maradványt találtam és némi piacon vásárolt házi túrót, aminek persze módfelett megörvendtem. Kirámoltam tehát a hűtőnket és az említett puliszkából egy formás, kis félgömböt formáltam, melyet egy éles kés segítségével vízszintes irányban három helyen elmetszettem. Az így kialakított puliszka lapok közé, jó vastagon behintettem a szobahőmérsékletére hűtött tejterméket, és ízlés szerint csípősborssal, sóval és őrölt paprikával fűszereztem. Ezt a félig elkészült műalkotást három percre betettem a mikrohullámsütőbe és felmelegítettem.
Miközben a torta megfelelőképpen párologni kezdett, a Dióligetből szüretelt, készleten lévő sárga és piros paradicsomból díszítő elemeket szeleteltem, ráraktam és egy kevéske zöldborsót, salátamaradványt is melléje biggyesztettem. Olyan finomra sikerült, hogy ki sem tudom mondani. Na, azt akartam csupán elmondani, ne várja senki, hogy mindent az asszonykáink végezzenek el a konyhában. Egyikünknek sem esik le a gyűrű az újjáról, ha néha, néha besegítünk élettársainknak a munkában!