2022. január 5., szerda

Halálközösség és életigenlés

Gyógyulásom hihetetlen története – 2. rész
Hétfő, december 20-án, reggel 6 óra: az eltelt rövid idő alatt, öt féle édesítés nélküli gyógyteából – kamilla, cickafarok, körömvirág, menta és citromfű 6 x 2,5 deciliteres csészével fogyasztottam el, hogy az erőteljesen fellépő szájszáradást kezelhessem és valamelyest ellenőrzés alá vonhassam a fokozatosan felerősödő gyomor panaszokat. Ágyamban vergődve, amint egyik oldalamról a másikra, időnként pedig a hátamra fordulva igyekeztem, a tüdőgyulladás kialakulását megelőzni, olyan rettenetes fájdalommal járó nyomás nehezedett a két szememre, hogy azt éreztem megvakulok. A tekintetemet alig tudtam irányítani. Amikor kissé erőltetve próbáltam jobbra, balra vagy a plafonba nézni, egy 40-45 cm átmérőjű, cirkulalapra emlékeztető migrénaura jelent meg a szemem előtt.
Olvastam a Wikipédiában róla és tudtam, hogy ” A migrénaura tipikusan a fejfájással járó migrénes roham bevezető tünete, mely főként fénylő, vibráló, káprázás jellegű látási zavarok és egyéb idegrendszeri tünetek formájában jelenik meg. Szokásos időtartama fél óra…A migrénes betegség és a vele járó aurajelenség pontos okai még nem tisztázottak. Az agyi erek görcsös összehúzódása, majd kitágulása, valamint az agy hátsó részén lévő látóközpont tájáról lassan, hullámként előreterjedő átmeneti működészavart, a látóközpont oxigénhiányos állapotát, a látóideg sérülését feltételezik a panaszok hátterében”.
Gondolom az én esetemben, elsősorban a látóközpont oxigénhiányos állapota miatt jelentkezett. De az összes többi említett ok is közrejátszhatott. Óvatos surolással, dörzsölgetéssel próbáltam csillapítani a fájdalmat, de így is hosszú órákon át nehezítette a szenvedésemet, nem akart megszűnni. A cirkulafogas, csillámló aura viszont egy óra leforgása alatt eltűnt.

Halálközösség és életigenlés

Gyógyulásom hihetetlen története - 1. rész

Mivel általános egészségi állapotom miatt, (magas vérnyomás, emésztési rendellenesség, krónikus szívelégtelenség, magas vércukorszint, szívritmuszavar, prosztata gondok), valamint a koronavírus esetében, az eléggé ki nem kísérletezett oltóanyagok alkalmazása okán, tartózkodtam a vakcinák elfogadásától. Igyekeztem minden fertőzés megelőzést szolgáló, orvosok által ajánlott intézkedést, a lehető legszigorúbban betartani: maszkot hordtam, mindenkitől 5-10 m biztonsági távolságot tartottam, kezet mostam, naponta többször is fertőtlenítettem, üzletekbe, zsúfolt helyekre nem jártam, csak a Dióligetbe mentem időközönként friss levegőt venni, vásárolni csak és kimondottan a feleségem járt, stb..stb, - és amikor 100%-ban biztos voltam benne, és azt hittem, hozzám semmilyen körülmények között nem juthat el ez a kínai laboratóriumokból elszalasztott "furcsa izé", akkor a múlt hét végén, már szombaton, jelentkeztek a számomra ezidáig ismeretlen szimptómák. Kijelenthetem, hogy ilyen körülmények között, már a vírussal való fertőzéses megbetegedésem is hihetetlen!!! Vasárnap folytatódtak és nagy döbbenetemre, az első fájdalmas hajnali szenvedés, élet-halál küzdelem, vonaglás és vergődés után, hétfőn dél körül pozitív lett a COVID tesztem.
Amit aznap hajnalban át kellett élnem, hát gyerekek, az maga volt a pokol!
A kellemetlen tünetek teljes kronológiája:
1.Szombat, december 18-án, délután: unokámmal játszodtunk a hóban. Hóoroszlán építése közben elmelegedés, enyhe hányinger, erőtlenség, általános életundor. Éjszaka ingerlékenység, hánykolódás;
2.Vasárnap, december 19-én: reggeli kedvtelenség, nehéz ébredés, vonzott magához az ágy, megjelent az étvágytalanság – egész nap alig ettem valami keveset. Este ideges álmatlanság, homályos látás, irritáltság vett erőt rajtam;