2016. január 24., vasárnap

Vicces vállalkozási ötlet sok gázsival

TAXIBOY - SOFŐR SZERVIZ ITTAS AUTÓSOKNAK

Egy 24 éves német fiatalembernek, David Rolefnek az az üzleti ötlete támadt, hogy speciális összehajtható mini motorkerékpárral elmegy ittas autósokhoz, a motort autójuk csomagterébe rakja összehajtogatva, az autósokat saját kocsijukon viszi haza, majd kiveszi és kihajtogatja a minimotort, és azzal megy haza. A szolgáltatást 2003-ben hirdette meg Taxiboy néven, és akkor sikert aratott, hogy rövid idő alatt 50 sofőrrel kötött szerződést, és szolgáltatását 10 német városban kezdte nyújtani. A mopeddel 45 km/h órás sebességet lehet elérni.
A szolgáltatás meghirdetése utáni első 14 nap alatt több mint 1000 ügyfél vette igénybe a szállítást, a német sajtóban a vállalkozó óriási visszhangot kapott, és a Geschäftsidee c. német folyóirat szerint 2004-ben ez volt Németországban a második legsikeresebb üzleti ötlet. Bár a fiatalember állítólag célul tűzte ki hogy szolgáltatását franchise koncepció alapján egész Németországra kiterjeszti, most úgy tűnik, hogy a taxiboy.de domén név valamiért eladásra került.

Akárhogy is, az ötlet briliáns, és bizonyára Magyarországon és Erdélyben, itt Székelyföldön is jól működhetne. Hisz gyakran előfordul, hogy mi székely-magyarok is, ha örömünk van azért, ha pedig bánatunk van, akkor azért nézünk a pohár fenekére.

Forrás: BPB - Szerkesztőség cikke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése