2016. július 27., szerda

"Gyereklevelek" - olvasási kedvet csináló kisvállalkozás

"GYEREKLEVELEK" - OLVASÁSI KEDVET CSINÁLÓ,
ISMERETTERJESZTŐ KISVÁLLALKOZÁS

 Amióta világszerte elterjedtek a modern technikai eszközök, és gyakorlatilag a kisgyerekek zsebében, a szülők által számukra megvásárolt okos telefonjaikon keresztül, az egész világ elérhető, a gyermekeink egyre kevesebbet írnak és olvasnak. A kézzel való írás, hagyományos formában történő elsajátítása pedig nagyon hasznos élmény. Kutatások bizonyítják, viszont, hogy azok az személyek, akik keveset olvasnak, később az élő beszédben is nagyon nehezen tudják a fogalmakat értelmezni és íráskészségük is elsorvad. Az önmegvalósító vállalkozások világában, kihasználva a gyerekek azon tulajdonságát, hogy szeretnek személyre szóló, nekik címzett leveleket kapni, egy nagyszerű pénzteremtő vállalkozói ötlet bedobásával igyekszik olvasási kedvet gerjeszteni a gyerekek számára.

Mivel Székelyföldön is egyre többen küzködnek olvasási nehézségekkel, meg lehetne kísérelni egy ilyen vagy hasonló ötlet gyakorlatba ültetését.

Mivel a székely-magyar gyerekek is imádnak levelet kapni, pláne ha az a levél csodás díszes mesefigura grafikával és szép bélyeggel és kézírással készült, mesébeillő borítékban érkezik a gyerek nevére címezve,

érdemes lenne az ő érdekükben ezen tulajdonságukat kihasználni...úgy, ahogy egy német cég ezt már megoldotta, fejlesztette.

Ez a német cég, a „Gyereklevél” vállalkozás gyerekeknek kéthetente ilyen csodás borítékban gazdagon illusztrált hatoldalas leveleket küld mindig valamilyen más témáról: pl. beszélnek-e a delfinek, vagy mi van a világűrben, kik azok a kalózok?
A névre szólóan írt leveleket kétféle kategóriában készítik: külön levéltípust készítenek olvasni még nem tudó kisgyerekeknek, akiknek egy felnőtt olvassa fel a díszes leveleket amelyek gyakran versikéket is tartalmaznak, illetve másfajta, mesés ismeretterjesztő jellegű levelet kapnak az olvasni már tudó, esetleg könyvmoly gyerekek. Külön rendelhetők témák kislányoknak és kisfiúknak, kislányoknak pl. levél Sissi császárnő életéről. A levelek a gyerekek sajátos nyelvezetében készülnek, mintha egy kortársuk írna nekik.

A szolgáltatásra a szülők fizetnek elő. Az egy éven át kéthetente küldött 6-oldalas levelek előfizetési díja évi 25, 35, illetve 65 euró attól függően, hogy a levél mellé rendelnek-e valamilyen extrát, pl. készségfejlesztő kivágós játékot, barkácsolási kellékeket, különlevelet a gyerek születésnapján.(Gecsei & Főcze)

Szöveg: weblap
Fotó: weblap

Webszájt: https://www.kinderbriefe.de/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése