2016. augusztus 17., szerda

Alvás a szabadban - újfajta szállodai szolgáltatás

ÚJ ÖTLETET HOZTAM, CSAPJATOK LE RÁ !

Mivel sokan szeretik romantikusan a csillagokat figyelni és friss levegőt szívni éjjel, tőlünk kissé nyugatabbra, de délen is, már több szálloda kínál romantikus alváslehetőséget a szabad ég alatt.
Az egyik szállodában Dél-Afrikában a szállodavendégek egy éjszakát töltenek a mennyezetes ágyban a vadonban. Ez kb. 200 eurójukba kerül. Ez azt is tartalmazza, hogy a vendégeket naplementekor piknikkel lepik meg, a szabad ég alatt pezsgővel koccinthatnak. Ha a vendégnek valamilyen problémája akad, talky-walkyval(rádió, adó-vevő) hívhatja a recepciót.

Európában ezt a koncepciót egy német szálloda valósította meg Északrajna Wesztfáliában másképp. A német panzió vízbiztos régi vaságyat, első osztályú matracot és pihe-puha tollaságyat kínál vendégeknek ódon hangulatú fodros huzattal. Ehhez beszerzett még ágymelegítőt, régies stílusú hálóingeket, lavóros mosdótálat, hálósipkát, és ódon stílusú bilit, ami az ágy alatt található . A vaságy mellett egy szék áll régi könyvekkel és gyertyával.

Az ittalvás lehetőségét sokan ajándékutalványként rendelik meg, mert ez szokatalan remek és olcsó meglepetés bárkinek. A vendégek ragyogóan szórakoznak, különösen a régies hálóing és alvósipka arat nagy sikert. Az ágyaktól pár méterre egy fehér ajtó áll, amely jelképezi a belépést a kerti hálószobába. A kertben egyszerre öten aludhatnak, de mindig van pótágy.
Egy éjszaka reggelivel 35 euró, és + 10 eurót kell fizetnie annak, aki pezsgős reggelit is kér, szintén a szabadban . Áprilistól szeptemberig a szabad ég alatti ágyakat már jó előre lefoglalják minden hétvégén, sőt várólistára kell feliratkozni.

Székelyföldön, mivel kevés szállodával rendelkezünk, ezt a fajta plussz kereseti lehetőséget, szórakoztató vállalkozást kertes családi házaink udvarán, erdő melletti kaszálóink, legelőink, patakok melletti hétvégi házaink, kalibáink csodálatos, madárdalos, virágillatos, jó hangulatú környezetében, mi is megvalósíthatnók. Meggyőződésem, hogy aki külföldi vagy hazai, de nagyvárosi környezetből származó vendégeink közül egyszer belekóstól, az éjszakai szabadtéri alvásba, pihenésbe, az újra és újra visszatér, vadregényes, gyönyörű szülőföldünkre, Székelyföldre. Kíváncsi vagyok ki lesz az első vállalkozói szellemmmel megáldott család, aki lépni fog, és vissza is jelez, ebben a vállalkozási lehetőségben szerzett pozitív tapasztalataival kapcsolatban. (Gecsei & Főcze(

Webszájt:
német: www.pension-kamerichs.de
Dél-afrikai: www.lionsand.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése