2018. augusztus 28., kedd

Hogyan legyünk boldogak, ha csak könnyekre futja mindennap ?

Az utóbbi időben, minél többet olvasok a sikeres életvitel rejtélyeiről, annál jobban megszeretem Dale Carnegiét. A Sikerkalauz 1,2,3 szerzőjét azért imádom, mert eszmefuttatásait olvasva, egyre erősebben ébred fel bennem a tudat, hogy az eddig eltöltött földi életem, nem lehetett se jobb, se rosszabb, se szomorúbb, sem pedig boldogabb, mint amilyennek évtízeddekkel ezelőtt átgondolatanul, megfontolva vagy éppenséggel nagyon felületesen cselekedve önmagamban, önmagamnak, és a rajtam kívüli világnak, annak ”terhére” vagy boldogítására, megteremtettem. 
Megalkottam és köntörfalazás nélkül elfogadtam azt a sírva nevető, átutazó, állarcos ”szörnyeteget”, önmagamat az embert, aki a látszat ellenére sorsával elégedett, jópofa, mindig a pozitív megoldásokat kereső, jóindulatú értékteremtő, mint az empatikus-szimpatikus főszereplő alakját megtestesítő csadabogár, aki az élet hatalmas szinpadán őszintén eljátsza vállalt szerepeit, mert ő már egy nagyon boldog kiválasztott, isteni képességekkel megáldott emberi teremtmény, akit hajdani elmélkedéseim filozófiai végtermékeként, az emberi civilizáció vállaira, öröklendő orökségként, az ismeretlen univerzum gyermekeire szabadítottam. Ne csüggedjetek, kedves olvasóim ! Nem vagyok kivételes kiválasztott, és
nem vagyok egyedül ! Nemcsak velem elégedetlen a világ, az ember, az emberi élet annyira leértékelődött e beszennyezett, kiszipolyozott, végpusztulásig tönkrevágott bolygón, hogy ha körültekintünk a nagyvilágban, annyi szörnyűséget tapasztalhatunk, hogy tulajdonképpen csak retteghetnénk a soron következő csapásoktól, csak könnyeket hullathatnánk, mert semmi okunk a vidámságra, létünk életgörbéje hanyatlásnak indult, a kulturális értékek világpiacán lassan már a felét sem éri, a leköszönő századok hajdani értékeinek. 



MÉGIS, HOGYAN LEHETÜNK BOLDOGAK, HA CSAK KÖNNYEKRE FUTJA MINDENNAP ? DALE CARNEGIÉTŐL A SIKERKALAUZ 2-BEN, VÁLASZOKAT IS KAPHATUNK A SIKERES, BOLDOG ÉLET KÉRDÉSEIRE: 


1. Higgyük el, hogy ha szeretünk, viszontszeretnek ! 
“Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek, hogy élvezni tudjam a 
szépet, hogy szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek viszontszeretnek.” 

2. Néha gondolkodjunk távlatokban ! 
“Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak. 

3. Írjunk magunknak napi programot ! 
“Csak ma programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől. A sietségtől és a bizonytalanságtól.” 

4. Ne akarjuk egyszerre életünk minden gondját megoldani ! 
“Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.” 

5. Legyünk udvariasak és bőkezűek a dicsérettel ! 
“Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogyan csak tudok, csinosan öltözködöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicséretekkel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.” 

6. Csak az edzésünk kedvéért, tegyünk jót valakivel ! 
“Csak ma edzeni fogom a lelkemet háromféle módon; jót teszek valakivel és titokban tartom. Megcsinálok két dolgot, amihez nincs igazán kedvem, ahogy William James mondja, csak az edzés kedvéért.” 

7. Tanuljunk mindennap valamit, ami csiszolja az elménket ! 
“Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.” 

8. Törődjünk a testünkkel, hogy tökéletesen működjön ! 
“Csak ma törődni fogok testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.” 

9. Alkalmazkodjunk, ne próbáljunk vágyainkhoz igazítani mindent ! 
“Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodok hozzájuk.” 

10. A boldogság a szívben lakózik, ott keressük ! 
“Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: “a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát, hogy az legyen”. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.” 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése