PANZIÓTULAJDONOSOKNAK, KERESKEDŐKNEK
A best-practice business.de blogban bukkantam a következő hírre: Az egykori gazda Heike Moritz, aki a német-lengyel határ közelében Schwedt városban a Gólyafészek panzió tulajdonosa, panziójában turistáknak boltot nyitott, és olyan termékeket árul, amelyeket vagy ő maga készít, vagy a környékbeli (paraszt)gazdaságok tulajdonosai, személyzete állított elő. Az utóbbi termékeket felvásárolja, melyek ötletes kombinálásával csodás ajándékkosarakat készít saját márkanéven.
Ő maga készít lekvárt, almalevet, gyomorkeserűt, pikáns alkoholos cseresznyét üvegben, borzselét, és a környékbeli vállalkozóktól vásárol fel jellegzetes helyi kenyeret és pékárut, sajtot, kolbászt, mézet, mustárt, almát, kerámiát, kosarakat, és a környékről szóló turisztikai jellegű kiadványokat, prospektusokat.
Parasztboltja máris turisztikai attrakció lett, Brandenburg tartomány kitüntette, országos hírnévre tett szert, megkapta a pro agro díjat és a zöld ajándékkosár díjat.
Úgy gondolom Erdélyben és Székelyföldön is, ahol az utóbbi időben a faluturizmus, a panziók létesítése jelentős fejlődésen esett át, érdemes lenne az ide látogató turisták számára hasonló ötletekkel, helyi székely termékekből összerakott kosarakkal magasabb szinvonalra emelni a panziók turisztikai szolgáltatásait. Az elszállásolás és kajáztatás mellett jelentős bevétel gyarapodást lehetne megvalósítani az ilyen vagy ehhez hasonló termékkosarak forgalmazásával (Gecsei & Főcze).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése