2014. október 29., szerda

Öngondoskodásra serkentő gondolatok

Hagyományos oktatási rendszerünk elévült. Azon kívül, hogy az oktatókat emberi méltóságukban megalázza, nem képes felkészíteni gyerekeinket a való világ kihívásaira. Időt, energiát és pénzt pazarolva éveken át olyan tantárgyakat tanulnak, melyek nagyrészének az életben soha hasznát nem veszik.

Szakmunkásként, tanárként, orvosként stb. kerülnek a pályára anélkül, hogy a pénz, a megélhetés, a törvényes és tiszta üzlet alapján történő meggazdagodás, a sikeres életvezetés kérdéseiről egyetlen szót is megtanultak volna. Alulfizetett alkalmazottként, látástól-vakulásig gürcölnek, hogy az államnak fizethessék az adót, havonta kiegyenlítsék a fogyasztási számláikat, és ha külföldi nyaralást szeretnének, uzsorakamatos kölcsönökért kell folyamodniuk. Ez így ismétlődik, míg véglegesen beleszorulnak a “mókuskerékbe”. Negyven évi verejtékes munka után kapnak, aki még kaphat, egy “értékes” nyugdíjat, mely arra sem elég, hogy szükség esetén megvehessék a saját koporsójukat. Van-e ebből szabadulás?


Meggyőződéssel állíthatom, hogy van ! Fogadjuk el mindannyian, hogy a radikális globális változások küszöbén, új kihívások elé állít az élet. 


Az új évezred kérdéseire, új válaszok kellenek ! 


Ezért, aki úgy gondolja, ideje megszabadulni a kiszolgáltatottság és a nyomor áldatlan állapotától, szaggassa le a modern kizsákmányolás rabszolgabilincseit és idejét, energiáját, rendelkezésre álló tőkéje egyrészét fektesse be egy másfajta tanulásba. Hisz az alapigazság nem változik: az oktatás a legnyereségesebb befektetés. Persze nem mindegy, hogy mit tanulunk. Vásároljon ilyen témákat boncolgató könyveket, kövesse figyelemmel blogunk gazdasági, pénzügyi és befektetési intelligenciával foglalkozó szakértőinek, hasznos bejegyzéseit, olvassa át azokat, ha kell naponta és az olvasottakat, tanultakat alkalmazva, megszülető jólét generaló ötleteit ültesse bátran gyakorlatba.

Amennyiben így tesz, csodával határos módon megváltoznak életkörülményei, elviselhetőbbé, lakhatóbbá válik önmaga és környezete számára a világ. Az egyéni és közösségi önrendelkezés univerzumában olyan érvényesülési célok megvalósítására válik képessé, melyekről ediggi élete során álmodni sem mert.

Életstratégiai, gazdasági és befektetési tanácsadás itt: foczedoki.phd@gmail.com .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése