2023. június 22., csütörtök

Anyagi védettség

HOGY A VÉDETTSÉG BIZTOS LEGYEN, A PÉNZTEREMTŐ ESZKÖZEINK UTÁN KAPOTT BEVÉTELEK, MEG KELL HALADJÁK A KIADÁSAINKAT!

Felemelkedésünk záloga (Sikerakadémia) - nagyon fontos infók
A világ lakosságának 90 százaléka másnak a malmára hajtja a vizet. Rövidre szabott földi életünk során dolgozunk a munkáltató cégtulajdonosoknak, dolgozunk az államnak, túlméretezett adókat fizetünk az államkasszába, robotolunk a vérünket is kiszívó telhetetlen uzsorásoknak, ha létfenntartásunk és fogyasztói igényeink a kölcsönöktől függenek. Márpedig el kell ismernünk, kevés embernek adatott meg az a lehetőség és szerencse, hogy előleg és elszámolás formájában havonta két alkalommal kézbe kapott fizetése önmaga és családja fenntartására elegendő legyen.
Tennünk kell tehát valamit, ami az elszegényedésünket fokozó áldatlan állapotból eljuttat a túlsó partra, és a sorsukkal, anyagi helyzetükkel elégedett, lelkiekben is gazdag emberek közé emel bennünket. Van is erre egy járható út, neve az önmegvalósító vállalkozás. (Vigyázat, a cégalapítás ebben az esetben nem azonos a vállalkozással.) Minden embernek, aki csak teheti, valamilyen vállakozást kell beindítania ahhoz, hogy ne legyen mások kénye-kedvének kitéve. Anyagi biztonságunk és felemelkedésünk legbiztosabb záloga, ha mindannyian saját vállakozásunkkal törődünk. Nem szeretném, ha félreértenék a buzdítást, ugyanis nem azt akarom mondani, hogy hagyják ott az állásukat, és eszeveszetten rohanjanak vállalkozást indítani. A leghatékonyabb cselekvési stratégia feltételezi, hogy megőrizzük a jelenlegi munkahelyünket, de ezzel párhuzamosan hozzáfogunk igazi eszközök vásárlásához. Gyermekeinket is biztassuk eszközök vásárlására, mielőtt kiröpülnek a kényelmes otthoni fészekből, házasságot kötnek, lakást vesznek, gyerekeik lesznek. Mert ahogy mi is tettük annak idején, mindent hitelre fognak vásárolni. Ez pedig már egy olyan életvitel fájdalmas rabbilincse, mely hátralévő életükben nem engedi őket megszabadulni az adósságok kín-keserves börtönéből. Szülőknek és gyermekeknek egyaránt érdemes az igazi eszközök különböző kategóriái között válogatni és a legmegfelelőbbek közül, pénztárcájuk függvényében, minél többet vásárolni.
Lássunk néhány olyan eszközt, melyek az anyagi függetlenség és a meggazdagodás felé indíthatnak bennünket. A legnagyobb haszonnal járó eszközök azok a vállalkozások, melyek működését nem kell közvetlen magunknak irányítanunk. Ezek a tulajdonunkba kerülnek, de mások menedzselik őket. Mi csak a bevételeket ellenőrizzük, és miután a költségelszámolás megtörténik, rendelkezünk a profit fölött. Amennyiben nekünk kell közvetlenül szervezni, irányítani és ellenőrizni a tevékenységeket, könnyen a munkahelyünkké válnak, és akkor már nem vállalkozások. Kisebb, de jelentős jövedelmet biztosító eszközök a részvények és a kötvények. Továbbá léteznek a befektetési alapok, hasznosított ingatlanok, adóslevelek, szellemi tulajdonból származó jogdíjak stb. És természetesen létezik számtalan olyan más egyéb is, aminek megvan az értéke, bérbeadásával bevételeket érhetünk el, vagy értékének felfutása utáni értékesítése számunkra hasznot biztosít.
Tartsuk meg tehát a munkahelyünket, és közben foglalkozzunk saját vállalkozásunkkal. A saját vállalkozás ebben a megközelítésben azt jelenti, hogy folyamatosan gyûjtsük a készpénzáramlást szavatoló eszközöket. Ha csak néhány ezer lejt is fektettünk eszközökbe, sose engedjük azt elveszni, mert abban a pillanatban minden lej ,,az alkalmazottunkká" válik, és gyakorlatilag a végtelenségig szolgálni fog minket. Addig vásároljunk bevételeket biztosító eszközöket, amíg a készpénzáramlás megnövekszik, és eljutunk abba a helyzetbe, amikor az eszközeink után kapott bevételek meghaladják a kiadásainkat. Amikor idáig eljutunk, már megengedhetjük magunknak, hogy luxustermékeket is beszerezzünk. A jóléti társadalmak gazdag polgárai a luxuscikkeket legutoljára veszik meg. A szegények persze pontosan az ellenkezőjét teszik. Amerikai szakírók ezzel kapcsolatban a következőképpen nyilatkoznak: ,,A szegények és a középosztálybeliek gyakran vásárolnak olyan luxuscikkeket, mint nagy ház, gyémánt, szőrme, ékszer vagy jacht, mert gazdagoknak akarnak látszani. Valóban gazdagoknak látszanak, de közben egyre mélyebbre merülnek az adósságban. Akik már hosszú ideje gazdagok, azok mind az eszközöket vásárolták meg először. Azután az eszközök termelte bevételt költötték luxuscikkekre. A szegények és a középosztálybeliek saját véres verejtékükkel és gyermekeik örökségének feláldozásával szerzik meg a luxuscikkeket.?
Főcze Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése